לראשונה: זן קנאביס עשיר ב-CBG ללא השפעה ממסטלת

חוקרים מהאוניברסיטה הטכנית של ולנסיה הצליחו ליצור זן קנאביס עם ריכוז גבוה עד פי 100 של קנאביגרול (CBG), קנבינואיד לא ממסטל שקיים בצמח בריכוז מזערי בלבד. ה-CBG עדיין לא נחקר לעומק, אך כבר הראה פוטנציאל בטיפול במחלות כמו קרוהן, גלאוקומה, ופסוריאזיס.

שיתוף פעולה בין חברת קנאביס ספרדית לחוקרים מהאוניברסיטה הטכנית של ולנסיה (Universitat Politècnica de Valencia או UPV) הוביל לפיתוח של זן קנאביס נטול THC אשר מכיל כ-15% CBG – בערך פי 100 בהשוואה לקנאביס רגיל.

קנאביגרול (CBG), המכונה ‘קנבינואיד האב’, הוא הקנבינואיד הראשון שנוצר בצמח הקנאביס בתהליך הגדילה שלו והוא למעשה מקורם של כל שאר הקנבינואידים. כאשר הצמח מגיע לשלב הפריחה משתחררים בו אנזימים הגורמים להמרתו של ה-CBG לקנבינואידים אחרים כמו THC ו- CBD.

קנבינואידים
תהליך התיישנות הקנאביס – מרכיבי הצמח הטרי לרכיבים בקנאביס “מיושן”

“כאשר הצמח גדל, ה-CBG מומר בתהליך ביוסינתטי ל-THC, CBD, וקנבינואידים אחרים. כתוצאה מכך, ה-CBG עצמו נעלם ונשאר מעט ממנו בצמח”, מסביר סלבדור סולר, חוקר מהאוניברסיטה הטכנית של ולנסיה, אחד מ-5 המוסדות בספרד שמחזיקים ברישיון לגידול קנאביס למטרות מחקר.

לפי מנכ”ל חברת הקנאביס הספרדית Hemp Trading ארנסטו ליוסה (Ernesto Llosá), החברה הצליחה לחסום חלק מהשלבים של התהליך הביוסינתטי המדובר בזן החדש שפיתחה עם האוניברסיטה, וכך למנוע מה-CBG שבצמח להפוך לקנבינואידים אחרים.

כתוצאה מכך, ריכוז ה-CBG בזן החדש גבוה באופן משמעותי בהשוואה לזני הקנאביס הקיימים, שמכילים רק שאריות שלו. יתרון נוסף של הזן החדש הוא שהוא כלל לא מייצר THC, אפילו לא בריכוזים מזעריים, מה שהופך אותו לחוקי לחלוטין ברוב מדינות אירופה.

“הצלחנו לייצר צמח קנאביס נטול THC לחלוטין, עם ריכוז CBG גבוה מ-15%, כאשר הריכוז הממוצע כיום בדרך כלל הוא בין 0.1%-0.5%”, אומר ליוסה. ריכוז ה-CBG הגבוה ביותר שתועד לפני כן בזן קנאביס היה כ-3% בזן בשם ‘מיקי קוש’ (Mickey Kush).

“הודות לפיתוח ניתן יהיה להשיג CBG בכמויות ענק, מה שיפתח את הדלת לייצור רחב היקף שלו באופן חוקי, כמו גם למחקרים שיבחנו את התכונות הרפואיות שלו”, הוא מוסיף.

CBG הוא קנבינואיד שעדיין לא נחקר לעומק, וחלק מהסיבה לכך היא הריכוז המזערי שבו הוא מופיע בצמח. עם זאת, מחקרים ראשוניים הציעו כי CBG עשוי להיות יעיל בשיכוך כאב והפחתת דלקות שנגרמות ממחלות מעי דלקתיות כמו קרוהן, כמו גם בהאטת תהליך התפתחות סרטן המעי הגס.

במאמר של הנוירולוג וחוקר הקנבינואידים ד”ר איתן רוסו שפורסם בירחון הבריטי לפרמקולוגיה, הוא מציין כי ל-CBG יש תכונות אנטי-פטרייתיות, והוא גם מעכב את התפשטות היתר של תאי העור הקרטינוציטים שמתרחשת במחלת פסוריאזיס.

מחקרים הציעו כי CBG עשוי להוות טיפול יעיל עבור גלאוקומה, שכן הוא מוריד את רמת הלחץ התוך-עיני. בניסוי על חתולים נמצא כי CBG יעיל יותר מ-CBD בהורדת הלחץ התוך-עיני, ולכן הוא כנראה יעיל יותר לטיפול במחלה.

מחקר מ-2016 מצא כי CBG גם יעיל במיוחד בעידוד תיאבון עם השפעה דומה לאפקט ה’מאנצ’יז’ שנגרם מצריכת THC, רק ללא השפעה ממסטלת.

המשך קריאה
Back to top button
Close

אופס!

אנא בטלו את חוסם הפרסומות כדי לצפות בתוכן באתר